tisdag 17 mars 2009

mammas stora lilla kille och TV

4 525 gram. Så mycket var dagens vikt på guldklimpen. Ingen brist på mat således. Däremot konstaterade sköterskan att vi har att göra med en liten, ja fast inte så liten längre alltså, kolikbaby. Väldigt ont i magen hade han, älsklingen. Plötsliga gallskrik avlöste varandra så det stod härliga till. Hon masserade hans mage och det hjälpte för stunden. Jag fick också numret till en annan sköterska som kan akupunktur, något som vi ska testa. Känns bra, snart ska onda magen vara ett minne blott.

Imorgon ska vi åka till Stockholm hela familjen minus katterna. Och på torsdag kommer två av oss synas i TV. Hos Malou. Vet inte riktigt hur jag tänkte när jag gick med på det, jag menar ok för att jag rastar amningshjärnan runt Norrköping, alltid i koppel, men att släppa den lös i direktsänd TV? Jomenvisst, det kan bli väldigt spännande. Mamma ska med och vi ska alla bo på hotell vilket blir kul. Sen ska hon ta hand om killen medan jag brer ut min röv som inte är min längre på Malous soffa. Torsdag förmiddag alltså.

Nu ska jag fortsätta packa. Känns helt ljuvligt att få packa ner också Milo Santinos små kläder. Mitt barn. Mitt älskade barn. Oh vad jag är kär i honom!

God natt snart. Hoppas vi.

57 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! Det är inte alls roligt med kolikbarn. Det är så jobbigt för de små- även för föräldrarna Min son hade det - men tiden rullade på - så snart slipper han det onda i magen o alla blir glada.Ha en lyckad resa till Stockholm - TV o övriga nöjen.Det där med mormor - hon är värdefull!

Maria sa...

"Efter tio" är bra TV för oss mammalediga! Lycka till och välkommen till huvudstaden!

Anonym sa...

Tycker verkligen ni ska prova akupunktur!!! Har flera vänninnor vars bebisar blivit botade med det! Har ingen EGEN erfarenhet men alla säger att det är jättebra! Ska bänka mig framför tv:n och titta på er!
Kramar!

Anonym sa...

Stackars Milo Santino med kolik! Hoppas akupunktur och massage underlättar tills det försvinner men det gör det nog!
Jag är bänkad på torsdag i tvsoffan!
Kram!
TrasselElin

Anonym sa...

Jag visste det! Jag, lillen och cerklaget ligger bänkade på torsdag!

Stackars liten som har kolik, men kanske skönt att få nån slags förklaring. Hoppas ni kommer på lite metoder för att lugna hans lidande.

Åsa Nyström sa...

Jag fick papper från BVC med instruktioner för massage och lite rörelser som funkar när barn har kolikmage. Alexander hade visserligen inte kolik, men han hade ändå mycket ont i magen, mjälken kom så snabbt och han svalde mycket luft. De rörelser jag fick info om ingår även i babymassage, och de ska underlätta vid gasiga små magar. Kanske personalen på ditt BVC har tillgång till samma typ av info. Jag gjorde massagen tre gånger om dagen och nog tyckte jag att det hjälpte, om inte annat så gav det en mysig stund av närhet med bebis. :)
Lycka till och hoppas att det ger med sig snart.
//Åsa

Anonym sa...

Hej Jonna,skall absolut titta på torsdagens Malou,är ju hemma,så det skall bli riktigt kul se och höra er båda(Malous program är ett av de trevligaste som finns dessutom).Vad kanonbra att ni skall få hjälp med Milo´s kolik,mina barn slapp detta elände,men ett av mina barnbarn hade det riktigt jobbigt+ stackars föräldrar,första barnet också.Jag vet att dom masserade den lilla magen med lite olja så det gick smidigt, samtidigt som man böjer babyns ben upp mot magen så att luft från tarmarna lättare kommer ut,ett litet tips bara.
Godnatt o kram från Margreth,vi "syns"på torsdag:)

Annikas ditt och datt sa...

Har en god vän med kolikbär som blivit mycket nöjd med akupunktur, det var väldigt hjälpsamt. Lycka till i Stockholm! Annika

Anonym sa...

Akupunktur är toppen! Verkligen värt att prova då en av mina kompisars bäbis blev nästan symtomfri efter behandlingen. Helt annan bebis (eller nåväl samma, men utan smärtskrik)

Hafen75 sa...

Hej!

Min lilla kille hade också kolik när han var liten. Jag tog bort alla mjölkprodukter i min egen mat, och vips så slutade skriken! Sen återinförde jag mjölkprodukterna igen, långsamt, efter 3-4 månader. Inga problem.

Bara ett tips...

Kram!

Anonym sa...

Jag rekomenderar dig då verkligen pysventilen. Den är absolut inte farlig. Kolik handlar ju om att barnet inte får ut gaserna själv. det är ju därför man ska massera för att få ner gaserna som ligger i tarmen. Pysventilen fungerar precis som en termometer, fast denna är mer anpassad för en bebis. En termometer kan man ju om om är oförsiktig sticka in för långt. Ventilen är anpassad och uppbyggd för att inte kunna göra det.

Att använda den tillsammans med massage och ackupunktur skulle nog vara det ultimata.

Rebecca sa...

Hej gumman! Det var ett tag sedan vi hörde av dig så jag var tvungen att smyga in här och se hur det är med er. Stora killen!! Men fy för kolik, stackarn. Jag såg en grej på TV om att zonterapi funkar mot kolik. Kan ju vara ett tips om inte akupunkturen gör susen. Jag ska definitivt kolla på torsdag! Här flyter det på, Maximilian växer så det knakar och har exploderat i utveckling, har rullat runt och försöker tappert men vingligt sitta upp. Än går det inte utan stöd dock. Kram på er!! Rebecca/Rebubblan

Ann Jolby Solander sa...

När jag födde mitt andra barn för 27 år sedan fick jag akupunktur, och vilken enorm befrielse det var.
Nålarna känns inte men gör verkan.
Hoppas det hjälper mot koliken.

Ska sitta bänkad på Torsdag och se hur det går för er.

Ha en mysig vistelse i Stockholm

Anonym sa...

Vad skoj att se dig på tv, ska försöka komma ihåg att titta!

Anonym sa...

Hej!

Jag ville bara säga att en sjuksköterska åkt fast för att ha gett akupunktur till ett barn. Hon blev anlitad för att bota barnets kolik och behandlingen fungerade utmärkt. ÄNDÅ blev hon prickad av socialstyrelsen eftersom hon handlat "oetiskt". Man brydde sig inte om att barnet blev friskt och de utsjasade föräldrarna överlyckliga. Var försiktig med vad du skriver så din sjuksköterska inte råkar illa ut. Jag är säker på att behandlingen kommer att lyckas. Lycka till!

Anonym sa...

Milde tid, Jonna,
nu måste vi titta på torsdag.
Lycka till med programmet!
All lycka till er och pojken.
M v h Mohikanen.

Anonym sa...

Vad kul att se dig på tv! Håller med Maria, ha ha, efter tio brukar finnas där i bakgrunden.

Jag har flera vänner vars barn har blivit av med koliken efter ackupunkturbehandlingar, dock kan det ta några behandlingar...

Unknown sa...

Hej Jonna!

Ett litet tips till barn med kolik eller ont i magen bebisar ;-) är en vagga som heter Baby ro. Den är dyr men värd vart enda öre om varnet inte vill sluta skrika. Den finns säkert begagnad men annars finns den på www.mamabarnshop.se eller googla. Jag kan varmt rekomendera den och det funkar!!
Kram

Gunilla sa...

Hej Jonna!
Titta vad jag hittade idag. Du och jag är två av de fyra och din Marcus är bonusen.
http://blogg.passagen.se/pgrrr/entry/fyra_%C3%A4nglamammor_som_bloggar

Kram Gunilla

Anonym sa...

Attans också, jag kan inte se på nån TV mitt på dagen på torsdagar! Men lycka till i alla fall!

Anonym sa...

Oj Jonna! Har du grädde i brösten eller?! Vad bra att han går upp, ledamt med kolik :( ha det så gott det bara går.

smultron sa...

Massage är kanon, även för bebisar utan kolik. Jag brukade köra den där cirkelrörelsen från vänster till höger (vad sjutton den nu heter igen) och sedan böja upp benen med liksom knäna mot magen. Det tyckte min minsta jättemycket om :) Gunga liggande på mage tvärs över mammas knä funkade också fint när ena barnet hade problem med magen.

Hoppas ni ska få god hjälp nu så han slipper ha ont i magen och lycka till hos Malou!

Gagnskullu sa...

Önskar dig en trevlig resa och glöm inte att packa reservkläder åt dig själv också!
Man packar massor av ombyten till baby och glömmer vems axel det är de spyr på...
Så var det för mig i alla fall..

Anonym sa...

Tråkigt för Milo Santino och er att han har kolik, men skönt för er att få besked. Nu vet ni lite mer hur ni ska gå tillväga. Också skönt att veta att han inte är hungrig när han gråter, då han ju har gått upp rejält i vikt!

Kram från Bussan i Borås

Anonym sa...

Min son hade också kolik i ca 6 veckor, det var alldeles förfärligt! Man blir ju så påverkad av att inte kunna hjälpa de små liven när de har så uppenbart ont. Jag bar och bar och bar på honom hela kvällarna. Nätterna (dvs från ca halv 1 och framåt) var ganska lugna, likaså dagarna. Men när klockan slog 19.30 började det och höll i sig resten av kvällen.

Enligt en privat barnläkare här i stan kunde man ge betydligt mer än de 10 droppar minform som bvc rekommenderar. Ända upp till 40 droppar var ok, eftersom de ändå bara verkar lokalt i tarmen. Vi kom upp i 32 två droppar som mest. Är det riktigt illa finns det ett annat preparat att ge barnet, det fick en av våra bekanta göra. Minns inte namnet på det men kan ta reda på det om du är intresserad.

Har för övrigt hört mycket gott om aktupunktur som hjälpt kolikbarn på bara några gånger. Lycka till! /Mia

Anonym sa...

Akupunktur kan fungera. Lycka till med koliken. Och med amningshjärnan i TV sen :-)

Anonym sa...

Hej Jonna!

Hoppas han snart mår bättre i magen. Sitter och ler, det här med bebisars vikt är verkligen relativt...min "lilla" tjej vägde 4850 g när hon föddes och jag tyckte hon var pytte liten :)

Ha en fortsatt mysig dag med din sötnos!

Kram Jenie

Anonym sa...

Det är otroligt med akupunktur! Min kompis lilla Max tystnade direkt - kanske första gången i vaket tillstånd han gjorde det på 3 månader... Vilken lycka! Lycka till!

Tudorienne sa...

Oj oj nu sitter jag och ser er på webbtv. Gråter nästan, ni är så himla fina. En jättesöt liten kille!

Johanna Dolk sa...

Det hade jag velat se! Hoppas det gick bra. Kram

Anonym sa...

Vad fina ni var hos Malou! Du är otroligt vacker och har massor av utstrålning, och det var väldigt rörande när Marcus tveklöst kallade dig hjältinna.
Allt gott!

Anonym sa...

Vad fina ni var och kul att få se Milo Santino :)
Reagerade på att Malou sa "hennes första barnbarn" om din mamma 2 ggr. helt galet.

Madde (maddepladder) sa...

Amningshjärnan skötte sig ju jättebra! :)

Åh vad fin han är er lille kille... :)

Anonym sa...

Hej! OJ! vilken söt bebis,man kan aldrig titta sej mätt på såna små,trevlig program,marcus säger många värdefulla saker,fint par ni är.ha de bäst!

Anonym sa...

Såg dig just på tv,vad FinFin du är. Och vad lyclig du ser ut att vara.
Kramkram Millamilla

Anonym sa...

Hej familjen!

Har just sett er hos malou i Efter tio. Ni är helt underbara alla tre, så fina. Bra intervju med bra frågor och svar!! Det bästa av allt....att vi fick se lilla underbara Milo Santino, vilket barn, vilken son, jag finner knappt ord. Han är helt enkelt fantastisk!!!

Hoppas att ni hade det bra i Stockholm. Hoppas även att ni kan få hjälp så att hans kolik, blir bättre!

Många kramar Kicki

Anonym sa...

vad fina ni var i tv! jätteroligt att se dig och höra hur du låter när du pratar! och söt unge.. haha.

Malin sa...

Jag såg er precis på TV. Ni gjorde bra ifrån er. En mycket fin familj:) Hälsa din Marcus också att dagens krönika i FK gjorde min morgon. /Malin i Dalarna

Rebecca sa...

Hej!
Jag såg precis er på tv:) Jag vill börja att säga Grattis till er fina lilla kille!

Jag läser till sjuksköterska och tar min examen om två månader. Jag och en klasskompis skrev vår c-uppsatts i höstas om Föräldrars upplevelse av att förlora ett barn. Med vår uppsats vi båda vill öka kunskapen hos bla sjuksköterskor/barnmorskor om föräldrars upplevelser och hur vi inom vården på bästa sätt kan möta och stödja dessa föräldrar/ familjer. Vi hoppas att vår uppsats kan hjälpa till att framhäva hur viktigt mötet och bemötandet är.
Vår uppsats finns på uppsats.se - sök på titeln Föräldrars upplevelse att förlora ett barn och Borås högskola. Det vore en ära om du orkar läsa den.

Bästa Hälsningar
Rebecca

rebeccaeklind@hotmail.com

Anonym sa...

Hej! Nu har jag och Nyfikne Herrn, suttit och beundrat Milo! Guuuud, så söt han är! Ni var fina ni oxå!
Kram till er alla tre!
Birgitta

Anonym sa...

Jättebra inslag på TV! Det är verkligen bra att ni tar upp det här med bemötande i vården, och en konkret sak som UVI-tester för gravida också.
Och Milo Santino är otroligt fin!!

Anonym sa...

Har du testat att utesluta alla mjölkprodukter och produkter som innehåller mjölkprotein? Många små är känsliga för mjölk.

Såg er på tv. Oh, jag bara grät! Ni är så fina! Och vilken otroligt vacker liten pojke ni har! Han är så supersöt!!

Många varma o goa kramar

Sanna sa...

När jag såg Marcus på tv så var jag tvungen att gå in här. Fick något behov ;) Kul att du ska vara med också. Då får tvn fortsätta vara på.

Anonym sa...

om jag får en son så ska han oxå heter Milo (uttalat: majlo) ..det är verkligen ett fint namn.

:)

Anonym sa...

Ja kolikbarn är inte roligt det hade min första son med för 34 år sedan och då fanns inte den hjälp man kan få nummera, men man klarar av det. Jag tittade på efter 10 i dag, så söt han är och jag blev så glad för Eran skull, jag satt och grät när jag såg pogrammet Ni var så finna alla tre. Kram från Tanten i Linköping

Anonym sa...

Hej du...Vad FIIINA ni var på tv! Känns som om man känner dig när man har följt din resa så man satt där och var stolt ha ha knäpp jag vet...sååå söt var lilla killen också!...Det verkligen strålade om er båda, fast mest om dig, du har verkligen den där "mamma-lyckliga" ögonen..underbart! Ta hand om dig! kramar

Anonym sa...

Såg er på teven i förmiddags, ni var så fina så och Marcus såg så kärleksfullt på er båda så jag blev alldeles varm inombords. Det jag såg av söta Milo Santino så tyckte jag att han var lite lik sin mamma, Marcus får ursäkta där. Er historia berör verkligen många människor och det är viktigt att ni får berätta den. Hoppas att massage och akupunktur kan hjälpa mot koliken. Har 3 barn men ingen har haft kolik, gissar att jag har haft tur. Kramar till både dig och Marcus. /Trebarnsmamman

Anonym sa...

Kan inget annat än tipsa om Anna Wahlgrens kapitel om kolik & skrikande barn i BarnaBoken... Läs oxå igenom standardmodellen...

Stor Kram!

Anonym sa...

Nu har jag tittat på inslaget på TV4:s hemsida. Vad fin han är, lillkillen! Det var så roligt att få se rörliga bilder på honom. Stackarn, inte var det kul med de dumma lamporna i studion! Ni är lika fina ni föräldrar också!! Kram.

Anonym sa...

Hej på er! Jag såg er i förmiddags i tv4. Vad fina ni är och vad bra att ni pratar så bra om det som är så svårt. Tack för det! Mvh Lovisa

Anonym sa...

Oh så söta ni var alla tre i soffan! Fast sötast var Milo Santino ;)

Anonym sa...

Ni var jättefina hos Malou!
Vad söt han är Milo Santino!

Anonym sa...

Hej Jonna!

Så roligt det var att se hela din lyckliga familj på tv idag. Det var en trevlig intervju, hoppas att det var många som tittade. Önskar dig lycka till med allt, hoppas koliken ger med sig snart!
Kram
/Mila

Sonja sa...

Hej Tack för er underbara fina medverkan i tv idag. (Satt på jobbet och kollade via datorn...verkligen inte så bra) Men ni var så fina alla tre och jag är helt fast i både din och Marcus bloggar. Ni är bäst! KRam cattis

Anonym sa...

Å hoppas programet går i repris. Nu när jag ju äntligen kan se svensk tv så missade jag er. Va bra att ni får hjälp mot den lilla magen. Hoppas ni får sova också. Gabriella inte längre på andra sidan jorden utan på Södermalm

Anonym sa...

nu har jag sett er på tv4 - roligt! jag tycker inte att du gjorde bort dej som du var rädd för. vem som helst hade varit spänd o ni var minst lika naturliga som victoria o daniel! ;)
jag har trott att du gör dej till o gör miner på fotona på bloggen, men du ser alltså ut så i verkligheten, med sånna uppspärrade ögon! eller så var det bara för att du var tvungen att lyssna extra uppmärksammt på malou med "amningshjärnan" som du stirrade så? kul!

konstigt med slutet att bli kallad hjältinna för att man "offrar sig" o föder barn, som att man gör det för nån annans skull? som att det är kvinnans roll liksom o att du gör det för marcus skull!? han kanske inte menade det så, men det lät rätt illa. det finns ju faktiskt kvinnor som är läkare, forskare, biståndsarbetare mm, som räddar liv o är verkliga hjältinnor, som faktiskt gör skillnad i världen för andra.

Anonym sa...

Å va fina ni var på Tv, bra jobbt. Det gick att se på internet. Jag fick lova att titta två gånger för första gången bara grät jag över lyckan att kunna se och höra era ord. Vilken bonus med att vara "hemma" i sverige att jag kan se er på tv. Va söt han är! Du ser ju riktigt strålande ut, inte är du bred.
Gabriella som gjort kiss test igen, bra att ni trycker på om det. Det känns som något av det viktigaste jag gör just nu.