måndag 9 mars 2009

manducan ja

En kanoninvestering!
Till skilnad från bärsjalen får jag på mig denna relativt snabbt medan bebis är däri och så hamnar han otvivelaktigt rätt direkt så jag slipper oroa mig för klämt barn. Super.
Selen känns väldigt säker, nackstödet stöder lilla nacken bra och benen sitter ergonomiskt korrekt på sidorna.
För en kortis som jag (163 cm) funkar det bäst med kors i ryggen. Lite tjockt kors visserligen, ej jätteskönt halvliggande i soffan, men annars är det bara att bära. Att som nu sitta vid datorn med nästan sovande, nappsultande, liten kille på magen med båda händerna på tangeterna är väldigt smidigt, precis som ett toabesök var, något jag tidigare nojjat över när jag varit själv med killen.
Ikväll blir det premiär för pappa-bär. Spännande.

Det bästa är såklart att vår älskling verkar trivas gudomligt bra i den!

Ett tips alltså till alla med ett kärt klängigt barn!
Vi betalade 1 090 kr för vår.

Kort fakta om Manduca
– Kan användas för nyfödd (3,5 kg) och upp till 20 kg (ca 4 år).

– Barnet kan bäras på magen, på ryggen och på höften.
– Babystöd och höjbar ryggdel.
– Integrerat huvud- och nackstöd.
– Justerbar och passar de allra flesta.
– Yttertyget är hampa/ekobomull och fodret är av 100% bomull.
– Kan tvättas i maskin med milt tvättmedel i 30C, lätt centrifugering.
– Levereras i tygpåse med axelband så den kan användas som ryggsäck.
– Instruktioner medföljer.



32 kommentarer:

Anonym sa...

Ser hur bekvämt ut som helst, för er båda!

Anonym sa...

Har du kvar honom i selen när du går på toa???????? I himmlens namn han dör inte av att vänta en kvart på att du tar upp honom.Undra på att han skriker. Jisses Petter. Den ungen kommer aldrig att bli självständig.

Nina sa...

Se bara till att hans blöja är ren, annars blir han garanterat kinkig av "ingen" anledning!

Hemliga damen sa...

Ett bra köp har du definitivt gjort! Och det bästa av allt är att den blir bättre och bättre i takt med att barnet växer. Jag bär dagligen Liten (ett år) i Manducan, men numera på ryggen. Suveränt!

Anonym sa...

ja den är bra för min dotter har haft det till sina två barn, jag har även använt den till dom. det är en toppen sak för man kan göra allt nästan medan dom är där i, t.ex laga mat städa, sitta vid datorn och även gå på toa som du sa, en verklig bra sak är denna. Även bra att ha dom där i när man är och handlar och inte vill ta med vagnen bara att hänga på magen, tänk i sommar när det är Norrköpings helgen då kan du gå där utan barnvagn änndå vara på stan och träffa människor, och inga som hänger över vagnen vad skönt för dig. Kram Tanten i Linköping

Ms Spider sa...

Mamma hade en liknande sele - fast betydligt äldre modell - till alla oss barn. Jag har burit omkring två av mina bröder och min lillasyster. Mysigt och skapar en speciell anknytning. Dessutom praktiskt med fria händer. Fast om man vill gå på toaletten själv kan man ju faktiskt lägga ner dem... ;-) Det blir värre när de börjat gå, för då vet man baske mig inte VAD för hyss de hittar på. Och lekhagar som jag hade när jag var liten är knappast politiskt korrekt nu för tiden... :-)

Anonym sa...

åh va avis jag blir.. har försökt med en sån jag med, men han HATAR den! Gallskriker så fort han kommer i den, fattar inte varför! Han diggar ju bärsjalen, men som sagt den är så krånglig att ta på och av.. så önskar att han lär sig gilla även babybjörnen nån gång..suck!Men oj va mycket härligt som händer nu runt 2 månader! du har mycket härligt att se fram emot!

Anonym sa...

Min manduca är perfekt också och som sagt, himla smidigt när man behöver gå på toa och inte lämna honom utan uppsikt! (dessutom är det mer krångel att knäppa loss barnet, lägga ner honom för att sen fem minuter senare plocka upp honom och knäppa i selen igen än att bara ta med honom in på toa... )
Tror inte min son heller kommer ha problem med sin självständighet trots han får hänga med mamma på toa då och då. ;-)
TrasselElin

Anonym sa...

Hej
Vi har en precis likadan, samma färg t o m.
Ha, ha jag gick oxå på toaletten med honom i när han var så där pytteliten, jag ville ju inte störa ifall att han sov :)
Så fiiiin han är :).

Längesedan jag skrev nu. Men jag har kikat in då och då, såklart!

Kram

Jordgubbspaj

Anonym sa...

Hej! Ville bara säga grattis en gång till och lämna den helt överflödiga infon om hur jättefin son ni fått! Jag dog lite av det lilla örat som skymtade på bilden i det förra inlägget :) önskar er allt gott i hela världen allihop!

Anonym sa...

Jag visste inte vem du var innan jag hittade din blogg, men nu har jag fastnat här. Och vad vill jag då säga med detta; jo att du verkar vara en så otroligt ödmjuk och fin människa och din blogg ligger i mina favoriter!
Kram från en anonym läsare

Anonym sa...

du,man kan faktiskt lägga bebisen på en filt el sätta honom i en babysitter så att man gå på toa.

Anonym sa...

Ja, hurra, ni köpte en! Ni kommer inte att bli besvikna! : D Och du, anonym - skit på dig, allvarligt talat. Du är inte vidare påläst va? Är du en sån som tycker att det är bra om ungar få lufta lungorna en stund också, så att de inte blir bortskämda? Vari ligger logiken att plocka ur ett sovande barn ur selen om det fungerar att låta honom sitta kvar?
Jonna: jag kissade också med min pojke på magen - många gånger. : ) Hur smidigt som helst. Självständiga blir barn när de är mogna för det, inte genom att föräldern "lär" ut det. Bästa sättet för självständiga ungar: låt vara nära, nära, så mycket de vill, lyssna på barnets signaler, försök inte uppfostra ett spädbarn.
Äh, du får ett skit på dig till, anonym, du gjorde mig pissirriterad.

Anonym sa...

eee ja det är ju troligt att barnet blir mer självständigt för att han/hon inte får sina närhetsbehov tillfredsställda....det är väl snarare tvärtom....plus att barnet skriker ju inte mer i famnen än själv liggande på golvet....väl?

Sorry men det kan jag inte förstå....

Manducan är jätte jättebra! Superbra köp!

Kramar

Annicapannika sa...

Jag har gått på toa med alla mina barn på kroppen och de är hur trygga och självständiga som helst!! Klart han ska med på toa och selen ser underbar ut. Ester bodde i selen de första fyra månaderna och den var hur värdefull som helst :-)

Anonym sa...

Hej!
Vill bara tipsa om vår Klädbytardag för Barnkläder, Lördag 21 mars 10-17, Krukmakargatan 27-29, Stockholm, T-bana Mariatorget.
Läs mer på vår blogg.
dressoffdresson.blogg.se
dressoffdresson@gmail.
Välkommen!
/Jennie

Anonym sa...

Shoppingtips, om du har missat!
namnnappen.se har fina nappar som man väljer text på själv. Någon modell är lite mindre i tutten, om man läser det finstilta, och andra är större. Detta är ett "måste ha" till lillplutten! Deluxe-modellen är snygg, men kanske lite stor just nu:)

Anonym sa...

Varför lägga ifrån sig barnet när man går på toa, av princip? Fasen vad besvärligt... Det är nog hälsosamt att inte fundera så mycket på hur man gör och varför, tror jag, så länge det känns bra och man inte slåss...

Anonym sa...

Hej.
Jag ville bara säga att jag är så vansinnigt glad för eran skull! :)

Att ni fått en sådan underbar,vacker liten son! :)

Önskar er allt godt som finns!

Kram Helen.

Anonym sa...

Jösses - vad gör det om lille Milo Santino sitter kvar i selen om mamma behöver gå på toaletten. Men förstår att ni menar att man inte ska behöva det om man inte känner att man vill/orkar. Man FÅR lägga ifrån en kort stund, det GÖR INGET om lille bebisen skriker. Men det är ju jobbigt att ta i och ur selen. Enklare att ha kvar. Mina har suttit i sjal och sele och är trygga, självständiga - i perioder. Just nu är femåringen mörkrädd och vill inte så gärna vara ensam. Men det tror jag är åldersmässigt och inte att han suttit i sele som bebis!

När de lärde sig krypa och gå ville de INTE följa med in på toaletten - då fick man tvinga dem istället :). Vågade ju inte lämna dem ensamma då.

Jobbigast nu är när jag vill vara i fred på toa för nummer två och en treåring och en femåring står utanför och rycker i handtaget och säger "mamma, mamma, maaaaammmmaaaaaaaaaa". Inte undra på att man har magknip ibland.... :).

Anonym sa...

Wow, manducan ser ut o passa er perfekt, aldrig sett en sån förr.

jaa.. toabesöken första månaderna, hehe... kan va otroligt provocerande för vissa att bebi är med överallt. Men min mage fungerade iaf inte med skrikande bebi i rummet brevid. Hade bärsjal modell "påse" till min minsta, (snabbare än långsjal, men måste måttsys för o passa) sov hon var hon med i den. Annars låg hon i badhjälpen - en plastpryl jag fått men aldrig trodde jag skulle använda. Babysitter rymdes inte, o låg hon direkt på golvet rullade hon mot golvbrunnen i vårt långSMALA badrum... Man hittar de lösningar man behöver :D

Anonym sa...

Hej! Att bära på sitt barn är inte alls fel, men jag tror inte på att bära omkring barnet hela tiden.Närhet är bra men att ett litet barn måste också få kunna ligga själv i en skon säng. Jag har burit på mina "lagom"..
Det har fungerat bra. Toalettbesöken är nog bäst att vara själv ofta fixar man det ganska snabbt .Det är också viktigt med god hygien.Ha det gott!

Anonym sa...

Jag har fortfarande min son i knät rätt ofta när jag kissar och han är över två år :)
...och inte ett dugg osjälvständig har han blivit trots att han varit med mig på toa - i sjal/sele och utan - sedan han föddes. En ovanligt självständig och trygg kille är han faktiskt enligt förskolan.

Låt var och en bli salig på sitt vis för sjutsingen.

Vilken fin pojke ni har Jonna!
/en ex-östgöte

Anonym sa...

Visst, det är viktigt att ett barn får bli självständigt.
Livsviktigt.
Men just det behöver man inte börja öva på när barnet är bara någon månad.
Trygghet, närhet, trygghet, närhet - vem vågar börja undersöka världen om man är rädd och osäker redan från början??
Ju mer man "laddar" ett barn med närhet och trygghet, desto mer tillitsfullt blir det, och desto lättare blir det att sedan börja öva på självständighet.

Av en händelse skrev jag lite om det här häromdagen i min blogg.

Själv är jag förtjust i bärsjalen, men det är ju bara en smaksak hur man vill bära. Så länge det känns bra så är det bra, det finns inget "rätt" eller "fel" sätt.

Anonym sa...

"Anonym"!
Nu blir jag...
Snacka om att en liten baby ska bli "självständig"...
Det märks att du inte har egna barn...eller?!
M v h Mohikanen.
Förstår om Jonna ilsknar till!!

Anonym sa...

Bärsele - JA!
Bäst är när dom blir lite äldre och man har dom på ryggen och kan göra allt man behöver samtidigt som dom är med eller somnar skönt.
Eller som en känd psykolog sa: "Självständiga kan dom bli när dom blir tonåringar".
Han är supersöt din lille pojk!
/Frida

Anonym sa...

Jag håller med Emma, hoppas inte en sån människa har eller skaffar barn! Kärlek, närhet och ömhet tror jag bygger starka och självständiga människor.
//Kristina

Anonym sa...

Det verkar vara en toppengrej den där selen! Sån kommer nog jag slå till på sen för jag fick aldrig till det med sjal med förra barnet, det var inte vår grej. Det är ju toppen om man kan få ha båda händerna fria också :)

Jättesöt er lille kille är också förresten! :)

Kram

Anonym sa...

Oj - tror inte Anonym menade att vara besservisser eller nåt...
Jag kan hålla med henne!
Det kan vara bra för den egna kroppen att inte ha den belastningen HELA tiden, den egna kroppen behöver också vila lite - få sträckas ut och barnet blir ju också tyngre med tiden.
Visst sover barnet är det dumt att störa. Sedan tror jag inte detta handlar om att den blir självständig eller inte - för det har ingen betydelse i den här åldern. Jag vill bara påpeka att det är viktigt med egen kropp och egen tid också...

Anonym sa...

Självständig vid 4 veckors ålder???
Förklaring tack!!!
Förstår inte riktigt hur det skulle gå till. Jag har alltid haft mina barn nära nära. Har det fortfarrande i viss mån trots att de är 7 och 6. De är självständigat till 1000. De har en egen vilja, en egen personlighet, och fungerar alldeles utmärkt. De är borta från mig utan gnäll osv. KÄRLEK kallas det, när ma har dem nära sig. Det är säkert mer än så för Jonna och Marcus. De har väntat och längtat och har nu honom hos sig. Tror att man mer än någon annan då vill ha dem nära sig för att bara.....jaaa....ha dem nära sig. Som sagt, tycker att det är hemskt med människor spm fördömer och kritiserar föräldrars sätt att vara och ta hand om sina barn. Det gör man väl för 17 som man vill och som man känner är bäst för SITT barn. Pinka på Jonna med honom på magen. Det är bara du och M som kan bestämma vad som funkar inte någon feg Anonym som inte ens vågar lämna sitt namn.
En sak till. Milo Santino är kanske inne i en ökningsperiod. Då kan de snutta på tutten 24 h om dynet, detta för att öka mjölk produktionen. Det är ju det som är så fantastiskt att det själva kan styra det liksom........kram på er

Anonym sa...

Min gud va söt han är er son. Helt ljuvlig.
Han mår bara bra av att bli buren,tror jag.
Klart att han villl ha närhet.
Kramen

Anonym sa...

vilken liten guldklimp ni fått:) längtar tills min kommer.Jag tycker det är helträtt att ha barnet nära helatiden alla klaga på mig när Nova var ny för att hon fick sova i mitt knä heladagarna och alltid vara nära, men så söker hon oxå kontakt med alla och vill trösta när någon är lessen, vill gärna tro att hon gör det för att hon är så trygg i sig själv. Så njut av fulladrag och kramas heeela dagarna=)