fredag 15 maj 2009

Milos säng

Så sover vår lilla älskling i sin spjälis nu. Inte helt enkelt att få honom att finna ro där, men å andra sidan var det inte värst lätt i vaggan heller. Första natten, den tills idag, gick faktiskt bra. Det svåraste var nog att man inte kunde gunga sängen när han vaknade till, istället fick jag hänga som en mäla med armen och klappa försiktigt så han somnade om igen. Fast min skakarm klagar inte, rätt skönt att komma ifrån den hysteriska rörelsen.
På andra bilden är det en del av hans mjukisgäng som i fotänden, dit det är en bra bit ännu, vakar över sömnen och hejar på. Längst till höger sitter världens mjukaste nallekanin om ni minns. Den köpte jag att ha i optimistlådan för över ett år sen. Nu är den Milos.


15 kommentarer:

Anonym sa...

Så jättefin spjälsängen blev! Du ska se att det blir jättebra i slutänden. Hoppas Milo sover fortfarande och att du får lite egentid nu.
Kul att se hans mjukisgäng också! Och Nallekaninen som nu blivit Milos, åh!
Sitter framför datorn och lyssnar samtidigt på Marcus, han är så suverän att hantera dom som ringer in. Och hans ingress ikväll var fantastisk, jag blir så glad när han använder av sina fina krönikor och inlägg som han skrivit och förmedlar även via Karlavagnen! Han är så himla duktig. Hälsa honom att han är en fena på det han gör!
Kram och God natt från Maggan

Anonym sa...

hej!
Det finns små 'tassar' som du kan sätta på spjälsängen, vilket gör att du kan gunga och skaka den. Superbra, jag hade inte klarat mig utan det när jag lägger min tremånaders. Kram från oss!

Anonym sa...

Känner igen kossan till vänster på bilden. Min ena tvillingdotter älskar att snutta på dess klövar!

Schäfer sa...

Jonna, du måste köpa vyssanlull-tassar som man sätter på spjälsängen. Helt suveräna :-)

Jätte fin säng han fått lille mannen, man blir sugen själv att få krypa ner ;-)

Ha det bäst
Kramar

Carin sa...

Om du vill kunna "vagga sängen", kolla på Vyssan-Lull tassar från Brio
http://www.babyland.se/sangtillbehor_cgi3003_mid300.aspx#
(Finns nog även på IKEA i deras egen version)
Har funkat toppen för vår lilla tjej.
Lycka till.

Mia sa...

Vilken fin säng! Köp vyssan-lull fötter till sängen så kan ni gunga den. Finns på BabyProffsen och funkar jättebra. Båda våra barn har haft det på sina sängar. Ha det så bra!

Charlotte sa...

Så fint! Kan också rekommendera sådana tassar (vyssanlull har jag för mig att dom heter, dom är jättebra, men dyra!! Vi hade inte heller klarat oss utan dom så det var värt pengarna. Ha en jättefin lördag med dina pojkar och hoppas att solen lyser på er med. Kram

Anonym sa...

Fin go säng Milo kommer att trivas känner igen flera gosedjur.
Ikväll skall vi se spektaklet . Har ingen favorit , inte följt med alla, men den jag brukar vill vinna blir alltid 1-3 . Tror inte på Sverige sorry alla. Älskar godis efter rökstopp, men ersätter det ikväll med chips. ha en trevlig familjekväll önskar vi.

Inte morsa, än sa...

Tassarna heter vyssa.... dom är skitbra!! Finns på barnaffärer... och på nätet...

Bickyns Blogg sa...

Hejsan!

Det finns något som heter vyssan-lull fötter att köpa på tex barnenes hus. Kostar omkring 300 kr och kommer från brio. Det är den bästa investeringen i sitt slag som vi gjort. Värt varenda öre! Det går alltså att gunga spjälsängen med sådana och våran son somnade om direkt av gungningarna. Kram

Annci sa...

Hej hej i solen!

Tog en paus i städandet och kollade in hos er, såg att Milo fått flytta till spjälis nu. Minns när min dotter gjorde det... det var ett stoooort steg. Hon hade åxå, precis som Milo, svårt att komma till ro. Kan jag tro det... stort å tomt. Så vi tog en stor fleecefilt och rullade till en korv och lade längs sängens kanter å liksom "boade" in henne. På så sätt blev ju liggytan mindre och mysigare. Efter det gick det kanon! Kanske något att prova.

Sedan vill jag säga att "nallekaninen" är underbar. Vår dotter fick en likadan för 2 år sedan av våra grannar och hon ÄLSKAR den. Den är hennes absoluta favvis från första dagen.

Ha en toppenhelg!

Anonym sa...

Det ger hopp att läsa din blogg - hittade hit av en slump. Jag och min sambo har precis påbörjat vår provrörsresa med nedreglering. Nu håller vi alla tummar och tår att det går vägen. Det känns hoppfullt att läsa bloggar om andra som är eller har varit i liknande situation.

Kram
Anna

Sabina sa...

Tror att de tassar som anonym ovan tipsar om är "vyssanlull" (http://www.barndesign.se/product-vyssanlull.php). Hade dom åt Adrian och de är verkligen kanon. Klart värda sitt pris! Finns förmodligen att hitta i närmsta "barnaffär".

Önskar trevlig festivalkväll! :)

Christina sa...

Med risk för att åka på en smäll säger jag.....Milo är en riktigt smart kille....han sover bort schlagertävlingen....bra jobbat grabben....:)

Anonym sa...

Hej!

Skrattar åt Milos mjukisgäng! Härligt att han inte behöver känna sig ensam.

Vi hade vyssanlullfötter en vecka på vår spjälis, sedan flyttade vi med dem till sommarstugans spjälis där de aldrig användes & så blev de kvar, men när vi kom hem saknade vi dem inte alls. Lillan fattade snabbt galoppen att somna om genom lite klapp på ryggen eller en omstoppning. Allt går bara man visar hur det SKA gå till!

& ju mer rörlig bebisen blir desto mer kommer den älska spjälsängen. Nu kan man hitta lillan sovandes i fotändan OVANPÅ täcket, men likt förbannat sover hon hela natten ändå =)

Lycka till!

Kramis