fredag 12 mars 2010

sesampanerade fiskpinnar på sejfile med egen remouladsås och grönsaker


1. Egen remouladsås blandas på följande sätt: 2 dl gräddfil, en skvätt citron, stor klick dijon senap, svart peppar, salt och ett par skedar bostongurka. Ev lite hackad dill. Har inga exakta mått men smaka av och kör på känsla.
2. Sejfilén skärs i lagom stora bitar, saltas och peppras sparsamt enligt receptet men lite mer enligt mig.
3. Blanda ihop en halv dl ströbröd, ett par msk mjöl, en halv dl sesamfrön (lite drygt), 1 tsk salt och lite vitpeppar i en tallrik.
4. Vänd fiskbitarna i ett uppvispat ägg, sedan i frö-mjölsblandningen och lägg dom på en plåt med lite olja på botten. Tillaga i ugnen (225 g) ca 10 min. Vänd efter halva tiden med en osthyvel.
Servera fisken till kokt potatis, riven morot och eventuellt lite god gratäng alternativt skippa potatisen och kör med bara gratäng till (GI).

Farmors goda grönsaksgratäng: Blanda bitar av blomkål, broccoli, purjolök och röd paprika i en ugnsform. Häll på 2 dl sojagrädde, 1 dl mellanmjölk, salt och peppar och riv på ost. Låt puttra i ca en halv timme i ugnen 200 g.

Mums.

10 kommentarer:

Carro sa...

Men where are själva recepten? Ser MUMS ut iaf...

Anonym sa...

Ser helt fantastiskt gott ut!
//Maggan1

Gråa musen sa...

Vad duktig du är Jonna som lagar så god mat även när orken tryter. Hoppas att det känns bra med svärmor i huset. Och att du får möjlighet att vila. Grattar inte M här det har jag redan gjort på hans egen blogg. Men vissst har du rätt att vara stolt över gubben :-)
Hoppas att ni båda får möjlighet till vila upp er i helgen samt att M värk börjar lägga sig någon jäkla gång. Du som gillar dans. Hoppas att du haft möjlighet att sett Claudia Gallis danser i efterhand. Fy f va bra hon var. Ha en bra kväll. Kramar

Anonym sa...

Hej, älskar remouladsås men har inget bra recept, vill du dela med dej? /A

Anonym sa...

Antar att "matlådan" är rätt dyr och inte för vissa vanliga ensamstående mammor och pappor men bra att du ger alla oss andra recepten Jonna. Vill bara upplysa dig om att hyacinter som oftast i Sverige ses som en julblomma egentligen är en vårblomma så vill du ha lite vårlikt hemma släng ner lite lecakulor och jord,placera lökarna kanske tulpaner,pärlhyacinter och vanliga sådana och GLÄDJS......Kijan

Anonym sa...

Tack för recepten....ska testa.Håller med Anonym som vill ha remouladsås,gärna och helst DANSK...hemmagjord.Och sist och inte minst recept på riktigt goda smörrebröd.Tackar på förhand. Kijan

Anonym sa...

Tack för receptet! /A

Anonym sa...

Det inte bara ser gott ut, det låter gott när jag läser receptet. Och speciellt tack för receptet på din egen remouladsås, måste bara provas.
Ha en trevlig kväll!
Kram Maggan1

Anonym sa...

Lagade detta ikväll och vännerna ger tyst tummen upp då de fortfarande inte kan prata pg. av att de hummar,slafsar och vräker i sig. Kijan

Mandisen sa...

Tackar! Nya sätt att piffa upp the good old sej är alltid välkomna!