onsdag 29 december 2010

kaneldoftande rödkålssallad

                

Finriv med osthyvel en kvarts rödkål och tärna ett äpple. Blanda de två och häll över en dressing gjord av olja, vinäger, honung, lite salt och ett par teskedar kanel. Garnera med apelsinklyftor.
Denna mumsiga sallad passar kanon till kycklingrätter eller till julbordet så jag är ledsen att receptet kommer först nu. Men bättre sent än inte alls är ju det nya och det blir jul nästa år också.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Mums. Ser gott ut. Låter gott!
Tack för tipset! Även om jul har varit och det kommer en ny jul nästa år, så kan man ju smaka på det hela innan nästa jul, tycker jag!
//Maggan1

Agnieszka-2barnsmorsan sa...

Vi hade med den salladen på julafton till svärmor, mkt uppskattad!

Helene sa...

Vad gott det både ser ut och låter! Man kan väl göra rödkålssallad nu med och ha till resterna!