tisdag 28 februari 2012

om, om igen

Det är kräks och diarré här igen. Tredje omgången på en dryg månad och johoo, som Milo säger, jag är sjukt trött på't.

Det började en kvart innan Oscarsgalan och det störde min galafeeling lite, eller rätt mycket om jag ska vara ärlig.
Där satt jag med en salt pinne i mungipan, ett papper framför mig som jag hade tippat vinnare på (hade många rätt och är glad för The Artist som var en fantastisk filmupplevelse) och en blomma i håret för feststämningens skull när jag plötsligt från Mimmis rum hörde host och ett illavarslande splatter av nåt på nåt. Tuggade i mig pinnen och gick dit. Och johoo, spya all over the place.
Det tog inte lång tid förrän även jag var nerspydd och blomman i håret ersatt av gårdagens halvsmälta pommes och ett oidentifierbart gegg som fascinerade mig en aning.
Gala in my ass men vi såg iaf hela sändningen och sen dess har vi bara varit.
Det blir inte mycket plugg just nu (Marcus är i Gbg med sen igår och vi är en amputerad trio plus Katts) så jag är mycket glad för att min förra inlämnade uppgift var nästbäst på hela kursen (!) och med tanke på sista tidens "vabbande" och kräksskrubbande nätterna igenom måste man väl ändå säga att jag tydligen gör något rätt, min egen tvivel till trots.

Fy fan vad jag är bra!
Johoo.






söndag 26 februari 2012

formally known as fin matta




Den är mycket fin, vår långhåriga tretusenkronorsmattan vi har i vardagsrummet.
Dagar som denna är jag dock glad för rabatten -75% då för snart två år sen, eftersom det är ytterst trist för att inte säga svårt att leta bajs som en viss pingla (inte jag) i hemmet smetat ut och runt på mattfanskapet.
Tror att jag lyckades hitta allt och också få bort det mesta. Om inte, ja varse lär vi bli om det.
-Det är äckligt med kakka på matta, säger milo och jag kan inte annat än hålla med. Det är verkligen skitäckligt.
Mimmi bara skrattar.


lördag 25 februari 2012

melodikväll

Milo diggar järnet när Hanna Lindblad kör. Pimpa fick vila på youtube till förmån för lite sväng i stora rutan.
Vi är hos mormor och morfar och efter bastun smakar tacos mycket gott.
Personligen saknar jag faktiskt nästan Ranelid.
Fast bara nästan.
Schlager är kul men lite mycket känns det som att det nu fjärde veckan i rad är.

Fin lördag på er!
Kram!



torsdag 23 februari 2012

hel häll




Det är inte många dagar men ett par för mycket som vi varit utan häll.
Jag min nöt tappade en oljeflaska på den gamla, eller nästan så den inte ens nuddade men kanten är tydligen känsligast så det sa bara krasch och ett antal sprickor satte fart över eländet.
Suck vad onödigt.
Igår var jag hela dagen (finns inget ta en snabb tripp till..) på Ikea och handlade ny häll och idag hade vi turen att få hit en elektriker som skruvade ihop allt på tio minuter så jag äntligen kan koka mig ett ägg! Världens dyraste. Kostnad ca 3 000 kr. Men vad gott det kommer smaka!

ett nytt litet liv

Varje liten människa som blir till är ett mirakel!
Grattis fina mamma Victoria o pappa Daniel till lilla miraklet!
Ta hand om henne och tjata så ödmjukt ni kan om människors lika värde, något som alltid i alla lägen är och bör vara okränkbart.
Grattis igen till er, livet är för alltid förändrat, mer betydelsefullt än någonsin (då ni från nu betyder allt för ert vackra barn) och plötsligt värt mer än alla kronor i världen!
Grattis!






söndag 19 februari 2012

soff-ta




Kollar på italienska barnprogram med finaste älsklingarna. Två flugor på smällen, barnen gillar och jag lär mig. Livet är ett lärande.
Tidigare idag var jag och Milo i ga stan. Milo plåtade högvakten som stod och frös.




lördag 18 februari 2012

humor och kalabalik

Det bästa med Ranelid och hans framgång ikväll är alla hysteriskt ilskna människor i sofforna som svär över svenska folket och katastrofen de har röstat fram.
Ha ha he he hi hi! Bajjar på mig.
Det är melodifestivalen! På skoj, underhållning!
Det är inte riksdagsvalen!
Nä, nu när kinderna fått normal blek färg kan jag inte sluta le åt tokerierna. Björn Ranelid gjorde humor. Inte så jag kanske tror att han själv tycker det eller så gör han det och då ÄR humor? Vilket jag hoppas men jag vet inte och skrattar hellre åt och med Ricky Gervais, men att Facebook kokar av STORA BOKSTÄVER och HUR I HELVETE och FIASKO och SKANDAL och BYTER NATIONALITET etc... ja DET ÄR HUMOR!
HA HA HAA! 
Släpp sargen. Förtvivla en stund om er favorit inte gick vidare, men det är på skoj detta så släpp det sen, bli inte arg på poeten. Mello är underhållning.

Jag tycker personligen det sämsta var att Mattias inte gick vidare. I mitt tycke var han tillsammans med Molly mest värda direktbiljett och Mattias verkar vara så gullig med sina fina tjejer, men men. Så kan det gå.

Och gå Björn.

Kvinnan är första könet! Yey!

nä va?




Ranelid, fine poeten, gör schlager. Och jaa... Näää... Tror inte... Blev lite jobbigt nu.

mello




Såklart.
Lite mätt är jag på det om jag ska vara helt ärlig, och hade hellre hängt med Marcus på Fanny och Alexander på Dramaten. Åh tänk, säkert så bra!
Ja ja, men men, kräksepidemi (dock mer eller mindre avklarad sådan) ställer till det.
Så mello it is.
Snart ranelid. Spännande. Eller nåt.

zombielek



Jag gillar ju som bekant köttmumsande varelser och har nu planterat begreppet zombie hos barnen *mycket nöjd*. Jätterolig lek tycker dom även om det är lite läskigt. Mimmi är jättecool som både zombie och jägare av densamma, Milo springer snabbt som attan och gömmer sig i sängen som är en friszon, fast sen är han på när han själv ska jaga. Roligast är när vi alla tre attackera en inget ont anande författare på sin kammare.
Snart blir det en komisk skräckfilm härifrån på riktigt, aktörerna har jag ju redan.

:-)

lördagsfix


Dags igen. Mammaskrot behöver lagning.
Det är dock rätt mycket på låtsas, ingen (ta i trä) epidemi av Milos kräkis ännu och även han mår mycket bra nu.
Jag ska skriva samman grupparbetet idag, har fått de övrigas avsnitt och så lämna in en annan uppgift med efter lite finjusteringar. Sen är jag klar för denna veckan!
Bra jobbat Jonna!

fredag 17 februari 2012

mamma, jag kjäks

Glad för flytet jag hade igår då Milo åter började kräkas sent på kvällen och idag är båda hemma med mig.
Nu sover de och jag ska försöka räta till hjärncellerna så jag kan få in några italienska modala hjälpverb och prepositioner som jag har osedvanligt svårt för just nu.

Det är verkligen pest det här med magsjuka och jag uppmanar alla föräldrar att hålla syskon hemma när ett annat är kräkigt.
Igår kom en mamma med stora barnet till Milos förskola och hade med sig lillasyskonet, som går på Mimmis avdelningen och som tydligen hade kräkts på natten. Lillan tog hon sen hem och bra var väl det men då hade redan hon knallat runt där i hallen och ja, jag vet inte, men det hela kändes bara lite onödigt och illavarslande.
Kan vara att det är något annat, från någon annan och jag skyller inte på någon och vet att alla gör sitt bästa verkligen, men när Milo vaknade på kvällen och klagade på ont i magen för att sedan börja kaskadkräkningarna timmen senare tänkte jag bara -faaan.
Det är olika rekommendationer på olika förskolor och jag vet inte vad som gäller på vårat men smittskyddsinstitutet säger:
"Barn kan återgå till barnomsorgen när det ätit normalt och inte kräkts eller haft diarré på två dygn. Även friska barn kan vara smittbärare och därför vore det bra om man även kan hålla symptomfria syskon hemma under samma period."
Det är inte roligt för Mimmi att vara kry och vara hemma igen med sjuk brorsa (som ändå är mycket piggareoch inga direkta symptom längre har) och jag får än mindre gjort, men så får det vara. Ett elände är vad det är och vi bör hjälpas åt för att minska smittspridningen så gott vi kan.

Nu lite per, in och a Roma!
Ciao!

torsdag 16 februari 2012

usch och fy

Sett en rysare precis.
Mår inte bra.
Blir så rädd att jag nästan bajsar på mig och fortfarande halvtimmen senare rycker det i tarmen.
Ändå ska jag se sånt. Övernaturligt, buuu. Och huuu. Apläskigt verkligen.
Alla ljud är lite för höga nu och jag är ryckig som få, men jag får ju skylla mig själv för det är nåt visst med skräck. Det kittlar. Inte alls behagligt men ändå. Det kittlar.

Nu måste jag jaga reda på nåt roligt. Tips? Något riktigt kul. En komedi utan något som helst annat innehåll. Gärna dumt och ännu dummare.
Tack!

return of the plugghäst, gnägg

Jag har sånt flyt nu i plugget. Är verkligen på och det känns som att hjärnan funkar så som den ska och jag fattar allt och kan till och med återformulera det i både tal och skrift. Skulle kunna bli advokat eller läkare om detta kunde fortsätta. Ja eller inte.

Molnet just nu i mitt flyt är grupparbete.
Detta jädra påhitt. Trodde i min enfald att man slapp det när man läste på distans, men nej då. Grupper ska vi delas in i.
Egentligen rätt kul ju, tänkte jag efter mitt första morrande, alla är från samma stad och i lite träffar och diskussioner på stan -ja tack!
Men sen kom det fram att distans betyder just det och vi bor alla för närvarande i olika länder. Nåja. Kan bli bra ändå och det blir det säkert. Mycket trevliga och smarta verkar de andra (också) vara, så det ger sig nog.
Fast just nu när jag har flyt känns det tokfrustrerande när jag inget mer kan göra eftersom min del är klar och då det verkar vara en vanligt princip bland andra studerande (utan att säga att det är så mina medpluggare funkar!) att man gör inte idag det som kan göras dagen innan inlämning. Själv kör jag ju principen gör nu så slipper du sen, framförallt eftersom jag är ganska begränsad i tid och kan mest göra nu, dagtid. Inte sen lördag, söndag och uppgifterna ska alltid in på just söndagarna.
Men det blir nog bra till sist. Fortfarande är allt lite nytt och jag lär mig ännu hur saker och ting ska göras, till sist kanske jag fattar.
Nu bryta av skrivandet och se film. Ingår ju det med i detta :-)
Gnägg.

onsdag 15 februari 2012

lunch




Ha ha.
Färdig med scenanalysen och firar nu med... lite lax på en bädd av avokado och ärtskott.
Fniss.

hårdplugg?




En påminnelse om forna diarrédagar och såriga rumpor.
Idag är iallafall barnen krya och på förskola. Marcus jobbar och jag förväntas med hull och hår hoppa in i språk och filmvärlden.
Men så orkar jag plötsligt inte. Har skrivit Filmen som ett medium. Ett medium.. Och sen vart det stopp. Vet inte hur fortsätta.
Slog då upp buon viaggio och läste lite devo, devi, deve, dobbiamo, dovete, devono(måste) och fick syn på Dirty dancing programmet som med sina rosa pärmar var mycket mer lockande.

Får nog ta mig en musikpaus och leta kraft en kvart innan plugg kan fortgå. Börja.
Kan visst inte tvinga fram det.

Trevlig onsdag alla!
Puss och kärlek så här dagen efter. Idag behöver vi det mer.

tisdag 14 februari 2012

och appropå dans -ännu en favorit i repris



Päivi, denna är för dig, njut :-)

Ja jag måste kanske inte säga det men Pascal och gänget igår var strået vassare än dessa dansare, även om detta ju är sjukt underhållande det med.
Crazy dancing, en uppsättning nära dig, snart.

disco



Har säkert haft denna uppe förr, men ibland måste man påminna sig om det fina i disco.
Undrar om gårdagens enseble i Dity dancing råpluggat Åkes discomoves inför premiären?
Nä tror inte det.

Kolla framförallt in när Åkes rumpa freebejsar ca 3:30 in i videon :-D

lagas




När inte lilla borren räckte, fick den stora halas fram.





Sonen identifierar ett problem när han ser det. Nu är jag problemet.
Han borrade, hamrade och sågade tills min mage blev bra. Sen kramades vi och jag tackade för hjälpen.
Men.
-Oh nej, sa han. -Aj mammas fot nu!
Och lagningen fortskrider.
Skrot, säger ju det.

efterkälken




Så här pluggade jag idag.
Såg hitchcock medan Mimmi sov på mig. Får hitta de få knepen som finns, för helt rätt är det inte att studera " ens " film med pluttan hemma. Imorgon blir det dock förskola och heldag framför böckerna för mig. Verkligen heldag. Har en del att ta igen om man säger så och det är väl lika bra att göra det, då det är sant.


måndag 13 februari 2012

pigg-piggare-gris










Dirty dancing! På scen! Som jag längtat!
Piggare med. Tog en lur med milo tidigare och bara yes. Ready nu:)
Hörs mer sen.

mammahus




Härligt med kreativa barn en dag som denna. Just nu är jag Minnie piggs hus och upsy Daisy är på väg in på besök. Jag behöver inte göra mycket annat än vara still.
Bra deal. Rolig lek.

dödstrött

Tappade precis bort känseln i vänsterarm.
Huden värker men därinne är det helt tomt.
Hellre sover jag inte alls faktiskt än en knapp timme i taget, sammanlagt kanske ett par hela under en natt, för det här efteråt är pina. Och jag fattar inte.
Det har visserligen varit många liknande nätter under kort tid, fast det har det väl förut med? Förstår inte riktigt varför jag är så här over and out just nu, just idag.
Men det är jag. Behöver inte försöka förstå allt även om jag märkt att analysplugg tenderar att spetsa till just det där analyserandet av precis vad som i alla lägen, överallt.
Oh my.
Gräsligt är vad det är. Jag är verkligen bortdomnad ända in i själen.
Nu skulle kaffe intravenöst vara nåt.
Att barnen är hemma idag så här efter diarréerna, ja det piggar säkert upp lite senare, men just nu känns det mesta bara -hjälp mig!
Skönt dom leker så bra med varandra iaf, även om det stundvis låter som ett mindre MINkrig -det är MIN, MIN, MIN!!! så mamma kan tanka kaffe ett tag till.
Plugga?
Det går inte ju riktigt alls och jag funderar på hur det ska gå alls om det ska fortsätta så här med sjukdagar på sjukdagar.
Fast klart det går. Allt går. Men inte utan tre liter kaffe i kroppen först.
God morgon, ännu godare dag!






lördag 11 februari 2012

kurakakka åt höger och vänster

Folk bajsar på sig i kanon* (kaanon ej kanoon) runt mig och nu har Mimmi fått skiten. Så synd om tjejen det är, ont i stjärten och hungrig för jämnan men inget stannar.
Det är inte så roligt för mamman här heller, det hon funderar mest på just nu är ifall kräkningar eller diarré är att föredra och jag behöver kanske inte säga att de tankarna inte är fullt så stimulerande som jag skulle önska. Eller mest önskar jag att jag hade annat att tänka på eller att jag orkade tänka på annat men efter ännu en natt i magsjukebojor har hjärnan stannat av och väljer nu enbart det enklaste att slösa celler på -diverse fundering över bajs.
 
En bra grej idag är att jag har sålt Phil and Teds vagnen till Malin. En supertrevlig tjej från neråt landet som kom och hämtade den idag. Känns mycket bra att veta att våran vagn har fina nya ägare! Och ett bekymmer mindre för oss. Nu ska jag bara se till att andra vagnen vi har i gamla förrådet kommer till Upplands Väsby så kan vi sen lämna tillbaka även den nyckeln och sen är flyttandet på alla plan klart! Tjohooo!
 
Igår kom ett paket till mig. Det är mina skolböcker till filmkursen. Mycket att läsa, mest på engelska. Lite av en utmaning men jag gillar ju språk så jag är rätt tacksam för att behöva putsa fram engelskakunskaperna också. På köpet liksom.
Och jo det är distanskurs på Gävle högskola jag går. Mycket intressant! Filmvetenskap 15 p. Det är mycket inlämningsuppgifter och läsande men är man intresserad av film och gärna ser dessa med analyserande blick är det ju toppen.
Vad jag ska bli, när jag blir stor sen? Får se när det väl händer. Just nu pluggar jag ämnen som är intressant och kul, för att testa hur det är att plugga på högskola och för att göra något FÖR mig och gnissla igång tankeverksamhet och plugghuvud, något jag vet att jag har gott om. Där inne.
Förutom film är det italienska jag lär mig i vår och jag kommer ha nytta av dessa båda ämnen på ett eller annat sätt även om jag inte har en direkt plan just nu. Just nu är det kul och det är viktigast!


*( musikstycke där två eller flera stämmor (ofta sångstämmor) upprepar samma melodi och varje stämma (utom den första) påbörjar melodin innan den föregående har avslutat stycket och antalet slag ("tiden") mellan varje påbörjad stämma är densamma.

torsdag 9 februari 2012

pluggeri tra la laa

Inga fler magsjukeoffer i familjen, ej heller kräkningar sedan snart tre dagar. Det kom och gick kan man säga och Milo som drabbades verkar må mycket bra idag, ja redan igår så vi kan ju hoppas och tro att det kanske inte handlade om elake vinterkräkisen.
Barnen är dock hemma en dag till från förskolan och visst klättrar vi alla på väggarna men det får vara så för säkerhets skull.
Igår var Päivi och hälsade på och det var "jännää" tyckte Milo, Spännande. -Vill ha lite till Päivi, sa han när hon hade åkt hem, så vi hoppas på favorit i repris snart.
På em gick vi två en lång promenad runt långholmen och sedan till gamla stan för pizza och ett glas vin. Mycket gott och trevligt!
Visserligen gav mina ben upp sen och jag fick proppa i mig värktabletter för att alls fungera resten av kvällen.
Som vanligt med andra ord.
Jag tyckte synd om mig där ett tag, grät lite för att jag inte ens kan ta en promenad som vanligt folk och funderade på nödslakt som ett alternativ till annan framtid för en sekund, innan jag tog mig i kragen och ryckte upp kroppfan. Det är som det är, buhuu men what the perkele. Det finns annat i livet som är bra!

Nu försöker jag studera filmvetenskap. Skilnader på form och innehåll och vad är egentligen viktigast?
Filmens diegesis och mise-en-scene är begrepp som måste förstås och förklaras och också sättas i sitt sammanhang i kommande analyser.
Film är jännää! Och intressant! Svårt och utmanande men kul.
Har ett par apor som klättrar på mig just nu så svårt kanske är övergripande men imorgon blir det lättare.

Ha en trevlig dag!


tisdag 7 februari 2012

weblektion




Lite rouge duttade jag på kinderna bara för att, men att jag fortfarande luktar av gårdagens kräksdusch... Ja så får det vara. Ingen kommer veta.
Vi har weblektion snart med italienska kursen och jag är redo. Försöker plugga ikapp och det blir en hel del ikväll med känner jag.
Inga mer spyor i hushållet i alla fall så det bådar ju gott inför närmsta framtiden.

Ciao!

Velkomm to soffa










Vi myser i soffan idag. Milo var uppe mycket i natt men är bättre nu och Mimmi har ännu inte, ta i trä, några symptom. Inte heller jag verkar ha fått nån bug, än iaf.
Det gnager i mig lite då jag har massor att plugga, något som är ytterst svårt i detta läge, men det är som det är och jag hoppas bara kommande veckor varken innebär sjuk mamma eller barn för annars blir det tufft.
Marcus tar empasset så jag kan få nåt gjort för gissar att jag inte kan vabba från högskolan direkt.

måndag 6 februari 2012

sjukstugerier

Om man får vinterkräkskräks i munnen, alltså nån annans, är risken stor/större att man själv kommer börja kräkas?
Jag bara undrar.

Milo ligger här bredvid och har haft det lite körigt i kväll och ja jo jag hamnade i skottlinjen ganska ordentligt kan man säga när första kaskaden kom.
Nu är väntan stor och spännande till tvättmaskinens brummande.
Men samtidigt så känner jag mig rätt bestämd när jag väljer att inte få det detta år. Får se om det räcker eller hjälper.

God natt.



söndag 5 februari 2012

kalas








Älskade Milo fyller tre idag! Hip hip hurra!
Men säger inget till honom om tre, då blir han ilsk. Han blir åtta, inget annat. Åtta är stooooor och han är stooooor, så åtta it is.
Fast tre. Men ssshhhhh som sagt.
Han har byggt en tårta med lera som han fick i ett paket o snart ska jag hämta en tårta som vi beställt. Blir kaffe och saft till den i eftermiddag.

En till sak.
Blir fullständigt vansinnig på leksaksförpackningarna.
Varför?!
Småbilarna och allt annat är så hårt inplastade att svetten rinner till bara man ska in i det och sedan när man väl lyckats spränga plasten är saken fastsnörd som om det gällde livet. Utan vapen kan man glömma att komma åt grejen.
Som finne har jag ju alltid en kniv nära till hands, men jag tänker på alla andra. Jobbigt.

lördag 4 februari 2012

upptakt


Thorsten flink går vidare idag! Säger schlagernörden mackan b självsäkert. Personligen är jag mest orolig inför hans nummer. Känns som att vad som kan hända och en sån känsla kan vara jobbig att bära.
Men vad roligt det ska bli! Ha ha. Schlager är ett spektakel. Ett skoj sådant.



Marcus laddar inför ikväll med Stella under armen.

fredag 3 februari 2012

filmvetenskap







Hitchcock på tvn och finnJonna i soffan, så ser dagens filmplugg ut. Bra upplägg.

torsdag 2 februari 2012

jobb?

Fick ett jobberbjudande häromdagen.
Hade jag tackat ja hade jag kunnat tjäna fina pengar, men det var inte riktigt min grej så jag skrattade lite åt det först innan jag kom på att någon faktiskt hade ringt mig för att erbjuda mig detta jobb och då blev det aningen läskigt.
Det hela gick ut på att jagunder en löpande tid och regelbundet skulle använda strumpor, bland annat nylon och sedan skicka dessa till denne vedebörande som ringde.
Mmhmhm.
Just så.
Jag skulle dessutom få nya strumpor skickade till mig hela tiden så två flugor på smällen typ, strumpor och pengar på kontot.
Tackade artigt nej, för frågan var ställd så. Artigt. Och därför fnissade jag åt det efteråt, men fnisset fastnade lite i halsen när det påpekades att faktiskt mitt nummer var slaget och att, ja, ni fattar. Slumpvist var ett ord han strumpsniffarn använde, men man undrar ju...
Ja ja. Jag pluggar nu så jag har inte tid att jobba. Får väl fundera på strumpkarriär sen när inget filmvetenskaps eller italienskttalande jobb dyker upp. He he.

Nu titta film.

fikplugg




Ute är det kallt. Inne lär jag mig allt.
Var så goda. En liten lunchdikt så här på torsdagen.

Plugga på fik passar mig fantastiskt bra. Härlig musik ur högtalarna stimulerar högra hjärnhalvan medan vänstra får tänka sitt. Gott kaffe har de på Morsan och snart blir det lunch, samtidigt som jag lär mig massor. Bra va:)

onsdag 1 februari 2012

studentlivet -en enda lång fest




Moahahahaa.
Nja. Kanske inte. Men just nu smakar folköl mycket gott till italienskaglosorna.
Typiskt studentskt enligt Marcus, hi hi.

fitness is fun 1


Jobbar järnet på att komma i form till sommaren. Beach 2012 är det väl? Få se om denna julklapp från svärmor kan hjälpa mig på traven so to speak. Min typ av fitness onekligen då jag kan göra allt i soffan utan att svettas. Men ska det göra ont???